[std alias="wifive_indskoling"]

BESKRIVELSE

Fjerde modul handler om sikkerhed online, som er vigtigt i forhold til elevernes færden på internettet. I dette modul opnår eleverne viden om, hvad digitale fodspor er, hvordan cookies virker og hvad phishing betyder. Yderligere rummer materialet viden om emner som reklamer og adgangskoder, der lægger op til refleksion om sikkerhed online.

Modulet kommer omkring følgende færdigheds- og vidensmål:

– Eleven har viden om digitale fodspor.

– Eleven kan forholde sig bevidst til konsekvenserne af sin færden på internettet.

– Eleven kan begå sig i et virtuelt univers.

LÆRINGSMÅL

Når forløbet er gennemført, har eleverne lært om:

– cookies, digitale fodspor, og hvordan internettet tilpasser sig efter ens søgeadfærd

– phishingmails, og hvordan man genkender dem

– hvordan virksomheder tjener penge på hjemmesider, apps og spil, der i udgangspunktet er gratis

– sikker adfærd på internettet, herunder valg af sikre passwords

FREMGANGSMÅDE

Der er udarbejdet en undervisningsplan til modulet, så det er lige til at downloade og følge. Derudover er der også lavet en PowerPoint-præsentation, som du kan downloade og anvende, når du skal undervise eleverne i modulet. I præsentationen finder du både fremgangsmåde, øvelser og dertilhørende videoer.

MATERIALER

Til dette modul skal du printe materialerne. Udover materialerne er der også brug for røde og grønne tegneredskaber samt et smartboard til at vise bl.a. introduktionsvideoen på.

TID

Dette modul kan afvikles på to undervisningslektioner.

TIP

Læs undervisningsvejledningen som det første. Heri kan du finde oplysninger om øvelserne, fremgangsmåden, formålet mv. Videoerne i PowerPoint-præsentationen er linket til YouTube; derfor er det vigtigt, at man i PowerPoint-præsentationen tillader adgang til eksternt indhold fra internettet – ellers kan man få problemer med at få videoerne vist.

[std alias="wifive_indskoling"]