BESKRIVELSE

Det første modul handler om den gode tone på nettet, som er et væsentligt element i elevernes digitale dannelse. Det er nemlig afgørende, at eleverne får en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at holde den god tone, når man kommunikerer online, hvis man ønsker at undgå misforståelser og uvenskaber. I dette modul skal eleverne derfor lærer om forskellen på online og offline kommunikation, ligesom eleverne får muligheden for at reflektere over og drøfte, hvorfor misforståelser let opstår, når man kommunikerer online. Afslutningsvis får eleverne selv mulighed for at udvikle gode råd, der skal sikre den gode tone på nettet.

MÅL

Når forløbet er gennemført, kan eleverne følgende:

– Eleverne kan vurdere konsekvenserne af egne og andres ytringer på nettet.

– Eleverne er bevidste om, hvor let misforståelser kan opstå.

– Eleverne kan komme med løsninger på problemer online.

– Eleverne ved, hvordan de er en god online kammerat.

FREMGANGSMÅDE

Der er udarbejdet en undervisningsplan til modulet, så det er lige til at downloade og følge. Derudover er der også lavet en PowerPoint-præsentation, som du kan downloade og anvende, når du skal undervise eleverne i modulet. I præsentationen finder du både fremgangsmåde, øvelser og dertilhørende videoer.

MATERIALER

Til dette modul skal du printe materialerne. Udover materialerne er der også brug for skriveredskaber samt et smartboard til at vise introduktionsvideoen på.

TID

Dette modul kan afvikles på to undervisningslektioner.

TIP

Til Print / læs undervisningsvejledningen som det første. Heri kan du finde oplysninger om øvelserne, fremgangsmåden, formålet mv.
Videoerne i PowerPointet er linket til YouTube, derfor er det vigtig, at man i PowerPointen tillader adgang til eksternt indhold fra internettet – ellers kan man få problemer med at få videorne vist.