I dag lancerer vi det nye WiFive undervisningsmateriale til indskolingselever. Indtil nu har WiFive kun været tilgængeligt til mellemtrinnet, men nu har vi udviklet nye øvelser og nyt materiale, som allerede er testet af 15 flagskibsklasser, hvor elever har været med til at udstikke retningslinjer for god digital adfærd.

Skoleelever i dag bliver yngre og yngre, når de første gang får en smartphone i hånden og dermed bliver del af en digital verden med både nye muligheder og udfordringer. Derfor vil vi sikre, at elever også klædes på tidligere til at skabe gode og konstruktive digitale fællesskaber, siger Thea Enevoldsen, formand for Danske Skoleelever.

WiFive blev første gang lanceret i 2017 og er målrettet elever i 4.-6. klasse. Siden da har det været anvendt på omtrent en tredjedel af landets skoler, og på baggrund af stor efterspørgsel fra både elever og lærere udvides materialet nu til indskolingen, og der udbydes løbende lærerkurser hos TDC.

Materialet er nemt at gå til og består af de fire moduler Den gode stil, Teknologiforståelse, Den gode tone samt Sikkerhed Online. Modulerne kan sættes sammen efter behov og tilpasses den enkelte klasse.

I TDC vil vi gerne tage et medansvar for at drive digitaliseringen af vores samfund frem på en bæredygtig måde. Det indebærer, at alle – også vores børn – skal føle sig inkluderet i det digitale Danmark og få positive og konstruktive oplevelser på digitale og sociale medieplatforme, siger Head of Sustainability hos TDC, Emilie Wedell-Wedellsborg.